τα νέα του εκδοτικού οίκου

νέες κυκλοφορίες, εκδηλώσεις, φεστιβάλ, παρουσιάσεις

📣 🗣️ Παρουσίαση στην Αθήνα! 🗣️ 📣

Γνώριζες ότι η Θιβετανική παράδοση, εκτός από πλούσια πνευματική γνώση, έχει να προσφέρει και ένα σύστημα υγείας ικανό να βοηθήσει ουσιαστικά τον σύγχρονο άνθρωπο;
Για να μάθεις περισσότερα, έλα στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Συμβουλές Υγείας από τη Θιβετανική Παράδοση» του Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου (Yoga Healing Center) , στο POLIS ART CAFE, στις 26 Σεπτεμβρίου, στις 19:30!

"Στο πρώτο μέρος αυτού του βιβλίου, παρουσιάζεται όλη η φιλοσοφική θεώρηση στην οποία βασίζεται η Θιβετανική Ιατρική. Περιγράφεται η διαδικασία εξέλιξης του νου και του σώματος, καθώς και οι αιτίες της ασθένειας σε σωματικό, ψυχολογικό και νοητικό επίπεδο. Επίσης, αναλύονται οι ιδιότητες των τροφών, το πώς μας επηρεάζουν οι εποχές του έτους, καθώς και οι καθημερινές μας συνήθειες. Μέσα από τεστ μαθαίνουμε την ιδιοσυγκρασία μας και πώς θα πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας έτσι ώστε να διατηρήσουμε έναν υγιή οργανισμό.
Το δεύτερο μέρος αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό στον οποίο δίνονται θεραπευτικές συμβουλές για πάνω από 50 κοινές παθήσεις, βασισμένες στις απόλυτα φυσικές μεθόδους της παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής. Δίνονται συνταγές βοτάνων, διατροφικές οδηγίες και συμπληρωματικές θεραπείες με απλές και φυσικές μεθόδους για την αντιμετώπισή τους, ενώ αναλύονται τα βαθύτερα αίτια έτσι ώστε να αποτρέψουμε την επανεμφάνισή τους."

🕵️‍♀️ 🕵️‍♀️ Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο στο daidaleos.gr/shop/symvoules-ygeias-thivetiani-paradosi/
RSVP > Βιβλιοπαρουσίαση - Συμβουλές Υγείας από τη Θιβετανική Παράδοση
... See MoreSee Less

Διαβάστε το στο Facebook

🕯️ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ🕯️
Ο Μιχαήλ Ψελλός αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες αλλά και πιο αινιγματικές φυσιογνωμίες της εποχής του. Στη μελέτη "Μιχαήλ Ψελλού Μυσταγωγία" της Ελένης Ψωματάκη (Eleni Psomataki) η συγγραφέας εξετάζει διεξοδικά τις απόψεις του Ψελλού για την ύπαρξη και τη δράση των δαιμόνων, τη θεολογία για την ανύψωση της ψυχής προς το Θεό, την ιερατική τέχνη της Θεουργίας, τη διδασκαλία της αρετής και πολλές ακόμα θεματικές των διδαχών του, συγκροτώντας έτσι μια μοναδική στο είδος της εργασία για το σύνολο των ιδεών του σπουδαίου αυτού οραματιστή της πνευματικής αναζήτησης.

Διεκδικήστε 2 αντίτυπα σε κλήρωση ακολουθώντας τα εξής βήματα:
1) Like στη σελίδα Εκδόσεις Δαιδάλεος
2) Share τη δημοσίευση
3) Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας και κάντε tag έναν φίλο σας.
Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
Καλή επιτυχία!

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ > daidaleos.gr/shop/mixael-pselloy-mustagogia/
... See MoreSee Less

Διαβάστε το στο Facebook

{ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ}

Οι εκδόσεις Δαιδάλεος σας παρουσιάζουν το έργο "Ο Μυστικός Συμβολισμός της Εκκλησίας" του Αρχιεπισκόπου Συμεών, για πρώτη φορά σε νεοελληνική απόδοση.

(οπισθόφυλλο)
Η Εκκλησία δεν εξαντλείται στα φυσικά της όρια, παρά μέσα από τον συμβολισμό επιδιώκει να φέρει σε ζωντανή σχέση τον εκκλησιαζόμενο με την ιερή μεταφυσική, με ό,τι δηλαδή αντιδιαστέλει το καθημερινό και το ψευδές.

Ποια η σημασία της Αγίας Τράπεζας; Τι δηλώνουν τα άμφια των ιερέων; Τι φανερώνει η Θεία Λειτουργία; Γιατί δίνεται το Αντίδωρο; Τι πραγματικά διδάσκει η προσευχή του “Πάτερ Ημών”;

Σ’ αυτά και πολλά ακόμη βασικά ερωτήματα απαντά με αυτό το βιβλίο ο λόγιος κληρικός του 15ου αιώνα, και αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, Συμεών, αποδεικνύοντας έτσι πως έργο της Εκκλησίας είναι η κλήση -κάλεσμα δηλαδή- στο μέγιστο μυστήριο της Χριστιανοσύνης που είναι η Θεία Κοινωνία, η επίτευξη σχέσης με το θείο. Ως έτσι, η Εκκλησία δεν αναδεικνύεται ως οικοδομή συνάθροισης αλλά δομή γεφύρωσης του πεπερασμένου με το αιώνιο σε μια καινή κατάσταση οικειότητας. Γι’ αυτό και ονομάστηκε “ναός” που σημαίνει “οίκος του Θεού”, ο τόπος παρουσίας του υψηλού και του αληθινού μέσα στο κτιστό και το ανθρώπινο.

Δείτε το βιβλίο εδώ> daidaleos.gr/shop/mystikos-symvolismos-ekklisias/
... See MoreSee Less

Διαβάστε το στο Facebook