τα νέα του εκδοτικού οίκου

νέες κυκλοφορίες, εκδηλώσεις, φεστιβάλ, παρουσιάσεις

Ο εξοχότατος πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα, Yasuhiro Shimizu, με την υπεύθυνη επικοινωνίας των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή Elissavet Kyritsi . Στα χέρια του κ. Shimizu τα βιβλία "39+1 χαϊκού" του Βασίλη Μαντικού (Vassilis Mantikos) των Εκδόσεων Πηγή και "Σαν άνθη κερασιάς" του Παναγιώτη Ασημεόνογλου των Εκδόσεων Δαιδάλεος, από τη θεματολογία των οποίων δήλωσε εντυπωσιασμένος.

Τα βιβλία
39+1 Χαϊκού 👉 www.pigi.gr/?product=39sin1-haikou
Σαν άνθη κερασιάς 👉 daidaleos.gr/shop/san-anthi-kerasias/
... See MoreSee Less

Διαβάστε το στο Facebook

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!
Υπήρξε ο Ιησούς ως ιστορικό πρόσωπο; Ποιες ομοιότητες παρουσιάζει με τις παραδόσεις άλλων προχριστιανικών θεοτήτων; Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της ιστορικής και αρχαιολογικής έρευνας για το πολύκροτο αυτό θέμα; 19 ακαδημαϊκοί και ανεξάρτητοι ερευνητές από 10 διαφορετικές χώρες, ρίχνουν φως σε όλα τα σχετικά ερωτήματα
O διαγωνισμός αυτής της εβδομάδας θα αναδείξει δύο τυχερούς, που θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού" (εκδ. Δαιδάλεος) του Μηνά Παπαγεωργίου.

Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αρκεί να:
1) Κάνετε like και share αυτό το post.
2) Γράψετε το ονοματεπώνυμο σας σε comment, κάτω από την ανάρτηση.

Οι δυο τυχεροί θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 26 Μαρτίου.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία του Χριστιανισμού είναι η πίστη στον Ιησού ως ιστορικό πρόσωπο που γεννήθηκε σε συγκεκριμένη εποχή και τόπο, πραγματοποίησε απτά θαύματα, μαρτύρησε στο σταυρό και στη συνέχεια αναστήθηκε έτσι ακριβώς όπως αναφέρει η Καινή Διαθήκη. Υπάρχουν όμως εξωβιβλικές αποδείξεις για όλα τα προηγούμενα; Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία ή για έναν ακόμα μύθο;

Το ερώτημα αυτό εξετάζει ο Μυθικισμός, ένα ρεύμα ιδεών που πρεσβεύει ότι πολλοί θεοί της αρχαιότητας, ανάμεσά τους και ο Ιησούς, δεν υπήρξαν πραγματικά πρόσωπα, αλλά μυθολογικοί χαρακτήρες που παρουσίαζαν μεταξύ τους κοινά αρχετυπικά στοιχεία και σε αρκετές περιπτώσεις συμβόλιζαν φυσικά φαινόμενα όπως ο Ήλιος, οι καιρικές συνθήκες, οι γεωλογικές μεταβολές κ.ά. Οι πρώτοι Μυθικιστές ξεκίνησαν να ερευνούν το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού στα τέλη του 18ου αιώνα. Έκτοτε έχουν καταγραφεί επιπλέον στοιχεία από ακαδημαϊκούς, ιστορικούς, θεολόγους και ανεξάρτητους ερευνητές, που ρίχνουν περισσότερο φως στο μυστήριο της ζωής του Ιησού. Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώνονται οι απόψεις αρκετών σύγχρονων εκπροσώπων του Μυθικισμού που παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τις θέσεις τους.

Η δημοσιογραφική έρευνα του Μηνά Παπαγεωργίου περιλαμβάνει δεκαεννιά συνεντεύξεις μελετητών και πανεπιστημιακών που απαντούν με εμπεριστατωμένα στοιχεία και σοβαρά επιχειρήματα στο ερώτημα: ήταν ο Ιησούς ιστορικό πρόσωπο ή όχι;

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Μηνάς Παπαγεωργίου είναι δηµοσιογράφος (µέλος της ΕΣΗΕΑ) και υπ. επικοινωνίας του Οµίλου Δραστηριοτήτων «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή», όντας παράλληλα διευθυντής της σειράς Lux Orbis των εκδόσεων iWrite. Την περίοδο 2010-2014 διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού «Φαινόµενα» στον Ελεύθερο Τύπο. Σπούδασε Στατιστική και Δηµοσιογραφία στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου και το Εργαστήρι Επαγγελµατικής Δηµοσιογραφίας αντίστοιχα.

Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται η αναζήτηση της Πολιτικής Αρετής, ο Μυθικισµός και ο διαχρονικός πόλεµος των ιδεών για την ελληνική ταυτότητα. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων. Το αµέσως προηγούµενο συγγραφικό του έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δαιδάλεος µε τίτλο «Αγαλµατένια κρίνα: εννέα ιστορίες για την επιβίωση της αρχαίας ψυχής (9ος-20ός αιώνας)».

Βρείτε το βιβλίο σε αυτό το link ---> daidaleos.gr/shop/provlima-istorikotitas-ihsou/
... See MoreSee Less

Διαβάστε το στο Facebook

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!
Τι ακριβώς είναι τα Ταρώ; Μια συλλογή φιλοσοφικών νοημάτων δοσμένων σε αλληγορικές εικόνες ή μια εξωτική μέθοδος για την πρόγνωση αυτών που είναι να έρθουν;
O διαγωνισμός αυτής της εβδομάδας θα αναδείξει δύο τυχερούς, που θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ο Συμβολισμός των Ταρώ" (εκδ. Δαιδάλεος) του Peter Ouspensky.
Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αρκεί να:
1) Κάνετε like και share αυτό το post.
2) Γράψετε το ονοματεπώνυμο σας σε comment, κάτω από την ανάρτηση.

Οι δυο τυχεροί θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Τι ακριβώς είναι τα Ταρώ; Μια συλλογή φιλοσοφικών νοημάτων δοσμένων σε αλληγορικές εικόνες ή μια εξωτική μέθοδος για την πρόγνωση αυτών που είναι να έρθουν; Πρόκειται για ένα αλφάβητο μυητικών συμβόλων που τις ρίζες του εντοπίζουμε στην αρχαιότητα ή έχουμε να κάνουμε με ένα εργαλείο για τη βαθύτερη επίγνωση του εαυτού μας;
Στο μικρό αυτό βιβλίο, ο αναγνωρισμένος συγγραφέας Peter Ouspensky πραγματοποιεί μια σε βάθος εξερεύνηση των συμβόλων που αποτελούν τη Μεγάλα Αρκάνα των Ταρώ, αναλύοντας μεθοδικά τη σημασία τους. Μας διηγείται έτσι τον μυητικό μύθο αυτογνωσίας που μας εξιστορούν οι κάρτες και τον οποίο (παρ)ακολουθώντας τον κάποιος έχει τη δυνατότητα να περάσει βήμα προς βήμα την ψυχανωδική κλίμακα για να εντοπίσει όλες εκείνες τις δυνάμεις, που όχι μόνο φανερώνουν τον αληθινό του εαυτό, αλλά διαμορφώνουν τις συνθήκες για αυτά που πρόκειται να συμβούν στο μονοπάτι του χρόνου.
Το βιβλίο προλογίζει ο ψυχολόγος – συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Peter D. Ouspensky (1878-1947) ήταν Φιλόσοφος, συγγραφέας και εσωτεριστής.

Βρείτε το βιβλίο σε αυτό το link ---> daidaleos.gr/shop/symvolismos-tarw-ouspensky/
... See MoreSee Less

Διαβάστε το στο Facebook

💥ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ💥

Τι συμβολίζουν οι κάρτες Ταρώ; Ποια είναι η ιστορία πίσω από τις απεικονίσεις τους; Το νέο βιβλίο των Εκδόσεων Δαιδάλεος, με τίτλο "Ο Συμβολισμός των Ταρώ," του Peter D. Ouspensky έχει τις απαντήσεις, αλλά και τους τρόπους για να διαβάζετε μόνοι σας τις κάρτες Ταρω.

Δείτε περισσότερα 👉http://daidaleos.gr/shop/symvolismos-tarw-ouspensky/
... See MoreSee Less

Διαβάστε το στο Facebook