τα νέα του εκδοτικού οίκου

νέες κυκλοφορίες, εκδηλώσεις, φεστιβάλ, παρουσιάσεις

🦉ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ, ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟΝ 2018🦉

Κάθε μέρα κι ένα συγγραφικό γεγονός.

Πότε κυκλοφόρησε το “Κοράκι” του Έντγκαρ Άλλαν Πόε; Πότε γεννήθηκε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, “μαμά” του Χάρι Πόττερ; Πότε βραβεύτηκε με Νόμπελ ο Γιώργος Σεφέρης και πότε πέθανε ο Ελληνας “μετρ” της αστυνομικής λογοτεχνίας, Γιάννης Μαρής; Ποιος Ιάπωνας συγγραφέας και πότε έβαλε τέλος στη ζωή του με χαρακίρι, αφού εξέδωσε το τελευταίο του βιβλίο;

Οι Εκδόσεις iWrite κυκλοφορούν το συλλεκτικό “2018 Ημερολόγιο – το συγγραφικόν”, το οποίο παρέχει πολύτιμες πληροφορίες που αφορούν διάσημα έργα και σπουδαίους δημιουργούς, για κάθε ημέρα του 2018. Σε μέγεθος κατάλληλο ώστε να το έχετε πάντα μαζί σας, το “2018 Ημερολόγιο – το συγγραφικόν” είναι ένας λογοτεχνικός οδηγός, για να γνωρίζετε κάποια από τα πιο σπουδαία γεγονότα στο χώρο των γραμμάτων.

Μπορείτε να αποκτήσετε το Ημερολόγιον, το Συγγραφικόν ΔΩΡΕΑΝ με αγορές άνω των 20 ευρώ από το e-shop του iWrite (προσθέστε το στις αγορές σας και χρησιμοποιήστε το κουπόνι) ή μόνο του (8 ευρώ).

Θα το βρείτε 👉http://iwrite.gr/bookstore/calendar2018/
... See MoreSee Less

Διαβάστε το στο Facebook

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Η μελαγχολία "από την αρχαιότητα είχε διακριθεί ως η νόσος των φιλοσόφων, των ποιητών και ευρύτερα των δημιουργικών ανθρώπων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η θλίψη να αποτελεί αίτιο εσωτερικής αναζήτησης και υπαρξιακής απορίας;".
Ο George Ioannidis αναλύει τη φιλοσοφία της μελαγχολίας και καταλήγει στο ότι είναι "ικανή να μεταστρέψει τον θρήνο σε οίστρο ζωής και αυτογνωσίας".

Περισσότερα για το βιβλίο ---> daidaleos.gr/shop/h_filosofia_tis_melagxolias/
... See MoreSee Less

Διαβάστε το στο Facebook

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!
Τι είναι οι Δαίμονες; Πώς είναι να μπαίνει κανείς στο δαιμονικό σύμπαν των succubus και των incubus; Πώς απέδωσαν οι Τέχνες και η παράδοση την ύπαρξη των δαιμόνων στο πέρασμα της ιστορίας;
O διαγωνισμός αυτής της εβδομάδας θα αναδείξει δύο τυχερούς, που θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Δαίμονες, Οι Σκοτεινοί Άγγελοι" του George Ioannidis.
Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αρκεί να:
1) Κάνετε like και share αυτό το post.
2) Γράψετε το ονοματεπώνυμο σας σε comment, κάτω από την ανάρτηση.

Οι δυο τυχεροί θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένα διαχρονικό ταξίδι από τις ανιμιστικές δοξασίες και τα δαιμόνια των αρχαίων, μέχρι τις σύγχρονες ερμηνείες της ψυχανάλυσης. Ανακαλύψτε τους δαίμονες-θεούς της Αιγύπτου αλλά και τα μυστήρια της Βυζαντινής δαιμονικής μαγείας. Περιπλανηθείτε στο δαιμονικό σύμπαν των incubus και succubus, των διαβόητων αόρατων βιαστών, διαβάστε αληθινές ιστορίες δαιμονισμένων και ζήστε τις μεταμορφώσεις των δαιμόνων μέσα από την τέχνη και τις διηγήσεις των παραδόσεων. Μια συναρπαστική δαιμονολογία με άφθονη ιστορική και λαογραφική τεκμηρίωση, που καλύπτει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Γιώργος Ιωαννίδης είναι ψυχολόγος, συγγραφέας και διευθυντής των εκδόσεων Δαιδάλεος.

Μάθετε περισσότερο για την ζωή και το έργο του στον προσωπικό του ιστότοπο www.apophenia.gr

Βρείτε το βιβλίο σε αυτό το link ---> daidaleos.gr/shop/daimones-skoteinoi-aggeloi/
... See MoreSee Less

Διαβάστε το στο Facebook

Τις θερμότερες ευχές μας για τον νέο χρόνο! ... See MoreSee Less

Διαβάστε το στο Facebook