οι συγγραφείς του Δαιδάλεου

βιογραφικό και βιβλία του συγγραφέα

περί συγγραφέα ο λόγος…

 

Ο Μηνάς Ν. Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην ακριτική Κάρπαθο. Σπούδασε Στατιστική στο πανε¬πιστήμιο Αιγαίου και Δημοσιο¬γραφία στο Εργαστήρι Επαγγελ¬ματικής Δημοσιογραφίας. Από το 2010 είναι ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Φαινόμενα» στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύ¬θυνος επικοινωνίας της Ελληνι¬κής Κοινότητας του Μεταφυσικού (metafysiko.gr), του μεγαλύτερου ελληνικού διαδικτυακού φορέα μελέτης και αναζήτησης φιλοσοφικών, ιστορικών και παράξενων θεμάτων. Αποτέλεσε, επίσης, ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επι¬κοινωνίας της φοιτητικής ομάδας Κ.Α.Π.Α (Κέντρο Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου).
Έχει συνεργαστεί με αρκετά πε¬ριοδικά του χώρου της πνευματι¬κής αναζήτησης, δημοσιεύοντας μελέτες, γνώμες και συνεντεύξεις που έχει πάρει από ανθρώπους της διανόησης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αποτελεί έναν εκ των παραγωγών της ραδιοφωνικής εκπομπής «Αστρική Πύλη», ενώ έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και ομιλίες, ντοκιμαντέρ και εξορμήσεις που σχετίζονται με τα ιδιαίτερα ενδια¬φέροντά του.

Το 2010 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ η έρευνα του με τίτλο «Παιδιά του 1983: Οι Έλληνες Indigo», ενώ το 2011 από τις εκδόσεις iWrite.gr το έργο του «Δούρειος Ίππος: Ένας Άλλος Τρόπος να Διαβάζεις την Επικαιρότητα».