PRESS ROOM

τελευταία νέα από τα βιβλία και τους συγγραφείς μας
Αρχαίοι Έλληνες Θεοί: Ο Πάνας

Αρχαίοι Έλληνες Θεοί: Ο Πάνας

Κερασφόρος με σχιστή οπλή, ουρά και αυτιά τράγου αλλά και μορφή ανθρώπου, ο Αρκαδικός θεός Παν, γιος του Ερμή και μιας Νύμφης –της Δρυόπης ή σύμφωνα με άλλες μυθικές παραδόσεις της Ορσινόης, της Καλλιστώς κ.ά.–, διανύει μια μακριά πορεία από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας κάνοντας αισθητή την παρουσία του μέσα από τους μύθους και τη λογοτεχνία, ως αρχετυπικό σύμβολο του γενετήσιου ενστίχτου και της γονιμότητας.

Μήπως είμαστε όλοι μαγνητικοί άνθρωποι;

Μήπως είμαστε όλοι μαγνητικοί άνθρωποι;

Πολλά ακούγονται και γράφονται τελευταία για ανθρώπους-μαγνήτες, άτομα δηλαδή με την άγνωστη –όσο και περίεργη– ικανότητα να έλκουν διαφόρων ειδών αντικείμενα με το σώμα τους. Μία γρήγορη αναζήτηση στο YouTube ή στο Google Videos θα σας πείσει για του λόγου το αληθές...

Εγκλωβισμένοι στο καθρέπτισμα του εαυτού μας

Εγκλωβισμένοι στο καθρέπτισμα του εαυτού μας

Υπάρχουν φορές στη ζωή μας που αισθανόμαστε κολλημένοι στον χρόνο, ακόμα και όταν προσπαθούμε να ζήσουμε το παρόν και να τρέξουμε με ανυπομονησία για το μέλλον που μας περιμένει. Το κορμί και το μυαλό μας όμως παραμένει στάσιμο στο παρελθόν, εγκλωβίζοντας εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, καθώς προσκολλάμε και βυθιζόμαστε σε δικές μας σκέψεις.

Η αρμονία της μουσικής στα ζώδια

Η αρμονία της μουσικής στα ζώδια

Η αρμονία της μουσικής επιδρά στα άστρα, εξηγεί στο βιβλίο του «Η Μουσική των Σφαιρών» ο Γεράσιμος Καβάσιλας, αναδεικνύοντας μέσα από τις σελίδες του τη βαθύτερη όψη της μουσικής και μαζί της, μια συναρπαστική ιστορία.

Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Μπαφομέτ;

Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Μπαφομέτ;

Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση της ακαδημαϊκής μελέτης του καθηγητή του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης Julian Strube για τον Μπαφομέτ (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δαιδάλεος) –την μοναδική έρευνα στην ελληνική βιβλιογραφία για το θέμα αυτό– δεν ήταν λίγοι εκείνοι...

Το Νεκρονομικόν και πώς γεννήθηκε

Το Νεκρονομικόν και πώς γεννήθηκε

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΚΟΥΛΗ Ο συγγραφέας Χ.Φ. Λάβκραφτ ήταν, ίσως, από τους πρώτους που έδωσαν στις ιστορίες τους έναν τόνο επιστημονικής φαντασίας. Ο Λάβκραφτ ήταν παιδί-θαύμα. Ο παππούς του τον ενθάρρυνε να διαβάζει κλασική λογοτεχνία, όπως το «Χίλιες και Μια Νύχτες»,...

Οι επτά πνευματικοί νόμοι του Έρωτα | Χρήστος Αποστολάκος

Οι επτά πνευματικοί νόμοι του Έρωτα | Χρήστος Αποστολάκος

“Ο συγγραφέας μιλάει για την ιερότητα του ερωτισμού, για το σεβασμό ανάμεσα στους συντρόφους, για την ολική συγχώρηση, για την προσέγγιση μέσα από την ψυχή. Ο άνθρωπος δεν χρησιμοποιεί το σεξ μόνο για αναπαραγωγή. Όταν ανακάλυψε την ύψιστη μορφή απόλαυσης σε αυτό, το κίνησε σε πολυάριθμα μοτίβα, το θεοποίησε αλλά και το τσιμέντωσε κάτω από φθηνές σταθερές και τσοντοειδείς θεματικές.”

To βιβλίο των ψεμάτων | Aleister Crowley

To βιβλίο των ψεμάτων | Aleister Crowley

Κλείνοντας, θεωρώ ότι Το Βιβλίο των Ψεμάτων αποτελεί ορόσημο για έναν τρόπο προσέγγισης του Aleister Crowley και του έργου του, πρωτότυπου για τα ελληνικά δεδομένα. Σχεδόν κάθε γραμμή του βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με την υπόλοιπη βιβλιογραφία του. Η μετάφραση και η επιμέλεια που έγιναν είναι ένας μικρός άθλος και το σίγουρο είναι ότι το βιβλίο θα μπει στη βιβλιοθήκη μου και θα παραμείνει εκεί.