Αρχαία Ελληνική Σοφία

Οι Αρχές της Ελληνικής Σοφίας

Ο Dr. Stephen Bertman, κάτοχος διδακτορικών διπλωμάτων στις Κλασικές Σπουδές καθώς και στην Ελληνική και Λατινική Φιλολογία, υπογράφει τον οδηγό για την προσωπική και κοινωνική απελευθέρωση του ανθρώπου “Οι 8 Πυλώνες της Ελληνικής Σοφίας“.

Μας δείχνει πως να αποκτήσουμε πάθος και αξία στην καθημερινή μας ζωή, παίρνοντας ως παράδειγμα τους αρχαίους Έλληνες που ζούσαν δίχως περιορισμούς. Αγαπούσαν δίχως να αισθάνονται ντροπή, και έδιναν προσοχή σε όσα επιθυμούσε η καρδιά τους! Μέσα από την πλούσια κληρονομιά της κλασικής ιστορίας και μυθολογίας, αναλύει τις 8 Αρχές της Ελληνικής Σοφίας, που πιστεύει ότι μπορεί να μεταμορφώσουν τη ζωή μας.

Αρχές της Ελληνικής Σοφίας

Μία από αυτές, θεωρεί πως είναι και η Επιδίωξη της Υπεροχής.

Για τους αρχαίους Έλληνες η υπεροχή μπορούσε να είναι η καλή επίδοση σε έναν πόλεμο, ή οι καλές αθλητικές ικανότητες που θα τους οδηγούσαν σε νίκη. Γι’ αυτό το λόγο πάσχιζαν να αποδείξουν την υπεροχή τους ακόμα και στους θεούς μέσω διαφόρων δρώμενων.

Η επιτυχία όμως της υπεροχής, σύμφωνα με τους αρχαίους, μπορούσε να επιτευχθεί υπό δύο προϋποθέσεις! Η πρώτη, ήταν να κοιτάζει κανείς στο παρελθόν, ώστε να μπορεί να πετύχει μια δυναμική και ανοδική πρόοδο πνευματικής ανάπτυξης. Η δεύτερη προϋπόθεση, ήταν να μην πιαστεί στον ιστό της υπεροψίας και της αλαζονείας. Όταν κάποιος μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα σε κάποιον τομέα, τείνει να χάνει τη μετριοφροσύνη του. Έτσι, φεύγει από τον δρόμο της επιδίωξης της Υπεροχής, και πορεύεται στον δρόμο της υπερηφάνειας, η οποία συνήθως οδηγεί τους ανθρώπους στο να πληρώσουν με βαρύ τίμημα την αλαζονεία τους.

Οι υπόλοιποι 7 Πυλώνες, βρίσκονται εδώ: Οι 8 πυλώνες της Ελληνικής Σοφίας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *